12 okt

OLSSON AMPS CLUB 15

Club Fifteen är en handbyggd helrörskombo. Den har två mixbara kanaler med en tonkontroll samt deep cut kontroll. Tonkontrollen har två olika tonkretsar beroende på kanal men med en gemensam ratt. Kanalerna har olika karaktär där den ena är lite ljusare än den andra. Med tonkontrollen och mixfunktionen kan man åstadkomma mycket varierade ljud med enkla medel. Club Fifteen ger ca 17 Watt och har ett effektivt och lätt 12 tums element från Celestion monterat i det solida furukabinettet. Förstärkaren spricker upp mycket snyggt och distorsionens karaktär ligger mitt emellan den ”finkorniga” i Custom Reverb serien och Blues Fifteens lite råare tweedkaraktär.

Förstärkaren har ett mycket stort och varmt ljud. Med lägre inställningar på volymkontrollerna får du ett klart, harmoniskt och fylligt ljud. När volymen ökas och förstärkaren överstyrs komprimerar förstärkaren ljudet samtidigt som den spricker upp på ett snyggt sätt.

Som alla Olssons förstärkare tar den pedaler på ett utmärkt sätt och precis som i Custom Reverb 36 serien så har Club Fifteen fått den mycket användbara och väl avvägda Deep Cut kontrollen. Med denna kontroll kan du ta bort lite av dom låga frekvenserna och tajta till botten, vilket är mycket användbart i många samanhang.


Specifikation:
Modellnamn CL15
Spänning 230-240V
Uteffekt 17W
Rörbestyckning: 12AY7, 12AX7, 2x6V6GT
Ingångar:1
Kanaler: 2
Kontroller
Volym 1, Volym 2, Ton och Deep Cut
Kabinett: Furu med fingerskarvar
Storlek: 267(l)x510(b)x423(h)
Vikt:14,5kg
Högtalare: Celestion Century Vintage12″
Överdrag: Kraftigt, mjukt och vadderat ingår

Pris 19.900 SEK

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *